mellanöl & medborgarlön

lördag 31 december 2011

2011 - you will be remembered

De vanliga experterna satt som förstummade när de arabiska massorna gjorde revolution för demokrati snarare än för islamism, och den NATO-understödda befrielsen av Libyen gjorde det ännu svårare för de traditionella tyckarna i gammalmedia att veta vad de skulle tycka. Sedan fortsatte den global-nykapitalistiska modellen utan grundtrygghet att braka ihop ännu mer i diverse finanskollapser, och det var ännu en spik i kistan för etablerade positionerade tyckare. Det är knappast en sovjetisk kommuniststat som Occupy Wall Street-rörelsen eftersträvar, lika lite som det är någon islamiststat som den mobiltelefonförsedda medelklassungdomen i arabvärlden vill ha. Men kanske mer sunt förnuft och ansvar i politiken, helt enkelt, och kanske mer skatter på bonusgullgossarna, kanske t.o.m. keynesianism. I Sverige är dock det klassiska keynesianska partiet helt utslaget, tycks det. Svenska partier var aldrig bra i opposition.

Oh, and by the way, Obama got Usama, and will likely be reelected in 2012, since the GOP went over the radical cliff in a contest av stupidity.

fredag 16 december 2011

Hur man fixar arbetslösheten - gör alla till civilingenjörer

Vi har länge vetat detta: humanister behövs inte, och inte okvalificerad arbetskraft heller. Den enda möjligheten för de yngre generationerna och de avlagda äldre att någonsin kunna få ett riktigt jobb är att bli civilingenjörer. 

http://www.e24.se/karriar/civilingenjorer-far-dromjobben-snabbt_3228581.e24#xtor=AD-500-[e24]-[3228581]-[box]-[aftonbladet]-[]-[]

Det är självfallet svårt för dem av oss som varken är tekniskt eller matematiskt sinnade att bli civilingenjörer, men allt är möjligt med tillgång till dator, internet, goda böcker och tid. Självfallet behöver man kunna 7-8 programmeringsspråk också, som man är flytande i, samt kinesiska. En kompletterande uppbackningsutbildning som läkare kan också vara bra att ha.

Hur ska då ALLA klara att uppnå dessa mål - för det måste ALLA göra, om arbetslösheten ska bli obefintlig? Ja, här får man ju börja tidigt alltså. Eftersom barnen redan är mobiliserade till allmän dagisplikt får man ju börja köra kinesiska, räkning och sönderplocking-hopsättning av tekniska saker redan där då. Det innebär en viss kostnad, förstås, men det är en ren investering för framtiden. När barnen sedan börjar första klass ska de redan ha grunderna, och sedan kan de börja plugga på riktigt, så att de efter 9 år är helt fullproppade med allt det senaste inom ingenjörsvetenskap, programmering och medicin, och kan börja jobba som ingenjörer/läkare redan vid 15-16. Gymnasier och de slöfocksinstitutioner som kallas universitet kan sedan helt läggas ner - i varje fall de som uppbär statligt stöd. Eftersom alla går ut nian med önskad utbildning kommer således arbetslösheten att försvinna, och alla blir höginkomsttagare.