mellanöl & medborgarlön

fredag 16 december 2011

Hur man fixar arbetslösheten - gör alla till civilingenjörer

Vi har länge vetat detta: humanister behövs inte, och inte okvalificerad arbetskraft heller. Den enda möjligheten för de yngre generationerna och de avlagda äldre att någonsin kunna få ett riktigt jobb är att bli civilingenjörer. 

http://www.e24.se/karriar/civilingenjorer-far-dromjobben-snabbt_3228581.e24#xtor=AD-500-[e24]-[3228581]-[box]-[aftonbladet]-[]-[]

Det är självfallet svårt för dem av oss som varken är tekniskt eller matematiskt sinnade att bli civilingenjörer, men allt är möjligt med tillgång till dator, internet, goda böcker och tid. Självfallet behöver man kunna 7-8 programmeringsspråk också, som man är flytande i, samt kinesiska. En kompletterande uppbackningsutbildning som läkare kan också vara bra att ha.

Hur ska då ALLA klara att uppnå dessa mål - för det måste ALLA göra, om arbetslösheten ska bli obefintlig? Ja, här får man ju börja tidigt alltså. Eftersom barnen redan är mobiliserade till allmän dagisplikt får man ju börja köra kinesiska, räkning och sönderplocking-hopsättning av tekniska saker redan där då. Det innebär en viss kostnad, förstås, men det är en ren investering för framtiden. När barnen sedan börjar första klass ska de redan ha grunderna, och sedan kan de börja plugga på riktigt, så att de efter 9 år är helt fullproppade med allt det senaste inom ingenjörsvetenskap, programmering och medicin, och kan börja jobba som ingenjörer/läkare redan vid 15-16. Gymnasier och de slöfocksinstitutioner som kallas universitet kan sedan helt läggas ner - i varje fall de som uppbär statligt stöd. Eftersom alla går ut nian med önskad utbildning kommer således arbetslösheten att försvinna, och alla blir höginkomsttagare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar