mellanöl & medborgarlön

torsdag 27 januari 2011

Straffskärpning för sexköp som är sexuellt tvång

http://www.expressen.se/nyheter/1.2307402/darfor-vill-ask-skarpa-maxstraff-for-sexkop

Beatrice Ask menar att det ofta i sexbrottsdomar finns ett straffvärde som är över dagsböter, till exempel när sexköpet har likheter med sexualbrott som sexuellt tvång.

Det är ju glädjande på sätt och vis att man nu erkänner att det finns en straffvärd skillnad mellan sexköp som tillkommit genom tvång, och sexköp som bara är, ja, sexköp som en form av frivilligt avtal mellan två vuxna samtyckande parter. Men frågan kvarstår dock: varför ska den senare formen av sexköp öht vara kriminell?

Därför att det inte finns något sådant som frivilliga avtal när det gäller sex mellan män och kvinnor? Men i så fall måste ju även äktenskap förbjudas, samt förstås alla sk frivilliga mer eller mindre tillfälliga sexuella förbindelser där inget utbyte av pengar förekommer. Finns det ingen frivillighet, så finns det inte. Eller menar man att det är just utbytet av pengar som dödar frivilligheten? I så fall ligger förstås det heliga lönearbetet illa till också. Men nej, varken äktenskapet eller lönearbetet är hotat. Det är bara när det gäller frivilliga sexköp som frivilligheten underkänns. Även om det nu alltså ändå medges att det faktiskt finns något sådant som riktigt tvång också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar