mellanöl & medborgarlön

fredag 20 maj 2011

Nykterhetspolitikens kostnader i mänskligt lidande

Nykterhetspolitiken i Sverige bygger på idén om totalkonsumtionen. I praktiken innebär detta att det är och ska vara svårt att legalt komma åt alkohol för en stor andel myndiga vuxna skattebetalare, nämligen de som är gamla, rörelsehindrande och/eller bor i glesbygd  långt ifrån närmaste systembolag och utan bil. Den som inte ofrivilligt vill bli en del av den politiskt nedpressade låga totalkonsumtionen måste således förbereda sin ålderdom eller eventuella rörelsehinder/fattigdom genom att införskaffa medel för egentillverkning, annars tvingas man, som så många, tillbringa sina sista år i nyktert lidande för att tillfredsställa Maria Larsson m.fl. Någon liberal förskrivning av smärtstillande medel ("knark") lär man nämligen inte få från det hållet heller.

2 kommentarer:

  1. Wow, du har ju skaffat blogg! mellanöl och medborgarlön, man kan inte påstå att du inte har någon självdistans. Roligt!

    SvaraRadera
  2. Jag köper dock bara EXTRA STARK när jag går till Systemet. Det är en jäkla inkörsport till starkare varor, det där... Ändå tycker jag fortfarande att det är lite kul att säga mellanöl, kanske för att det var förbjudet så länge.

    SvaraRadera